Kvetný víkend sľubuje mladým zo Spišskej diecézy pestrý program

03.04.2009 Poprad

Poprad 3. apríla (TASR) - Stretnutie mladých veriacich zo Spišskej diecézy pred nadchádzajúcou Veľkou nocou, koná sa odo dneška do nedele 5. apríla v Poprade pod názvom Kvetný víkend.
\"Na podujatí očakávame predovšetkým mladých ľudí zo Spišskej diecézy, teda zo Spiša, Oravy a Liptova. Vítaní sú aj starší. Na všetkých čaká zaujímavý program. Bude to napríklad vystúpenie tanečného divadla ATak, ktoré sa predstaví s hrou Oko, inšpirovanou životom apoštola národov, svätého Pavla z Tarzu, \" informovala TASR členka organizačného tímu Alžbeta Václavová. Pripomenula, že Rok svätého Pavla, ktorý vyhlásil pápež Benedikt XVI. , potrvá do 29. júna 2009 (začal sa 28. 6. 2008). Tanečné divadlo neponúka pokus o jeho životopis, ale prenáša vnútorný Pavlov zápas do osudov dnešného človeka.
Súčasťou Kvetného víkendu budú sväté omše, prednášky, workshopy, adorácia, ale aj tvorivé aktivity a diskusie s biskupom. Hosťom programu má byť ActivBand, medzinárodné česko-slovenské hudobné teleso, ktoré vzniklo pred rokom a účinkovalo na Velehrade pri príležitosti Svetových dní mládeže. Ďalším hosťom bude Rieka života, misijné spoločenstvo pri kláštore redemptoristov v Podolínci.
Trojdňový program sa začne dnes o 18. hodine v kostole sv. Cyrila a Metoda na sídlisku Juh v Poprade a skončí sa v nedeľu slávnostnou sv. omšou v konkatedrále Sedembolestnej Panny Márie, ktorú bude celebrovať spišský pomocný biskup Štefan Sečka.
\"Verím, že mladí ľudia nielen z našej diecézy príjmu výzvu Svätého otca, aby sa mladí stretávali so svojimi biskupmi a príjmu aj naše pozvanie, aby sme spolu vstúpili do Veľkého týždňa, spoločne oslávili nádej života a navzájom sa povzbudzovali k životu s nádejou, \" povedal duchovný správca Oravského centra mládeže v Ústí nad Priehradou a jeden z hlavných organizátorov podujatia Branislav Kožuch.
Prvé predveľkonočné diecézne stretnutie mladých sa uskutočnilo v Poprade v roku 2007. Jeho hlavným organizátorom je Komisia pre mládež v Spišskej diecéze a pripravuje ho približne polstovka dobrovoľníkov. Ďalších tridsať mladých ľudí sa zapojí do animátorskej služby.
 

Vyberte región